Vores familie -

Sangens Hus og SangkraftDanmark

Sangens Hus

Storbyen Synger er en selvstændig organisation, men forankret i Sangens Hus. Sangens Hus er en national kulturinstitution, som har til formål at fremme sangen i Danmark. Her arbejdes der målrettet på med udgangspunkt i fire indsatsområder:

  • Sangprojekter og -løsninger
  • SangkraftDanmark
  • Videncenter for Sang
  • Fortalervirksomhed

Sangens Hus har sit administrative hovedsæde i Herning, men arbejder i hele landet, drevet at ønsket om at fremme sangen i al sin mangfoldighed.

Sangens Hus finansieres både af fonde gennem vores mange projekter og af staten gennem bevillinger på finanslove og musikhandlingsplan.


'SangkraftDanmark

Det enkelte sangkraftcenter beslutter selv hvilke sangaktiviteter, der skal søsættes og med hvilke samarbejdspartnere. Sangmiljøerne og kommunerne er forskellige landet over, derfor ser sangkraftcentrene også forskellige ud og har varierende fokus.

Men alle sangkraftcentrene er samlet i netværket SangkraftDanmark. I SangkraftDanmark er fokus at langtidssikre det arbejde med sangen, som ellers ofte står og falder med lokale ildsjæle, og for at skabe synergi mellem bredde- og elitearbejdet med sang. 

Netværket giver også sangkraftcentrene mulighed for at sparre og dele viden med hinanden ligesom netværket også kan bruges som distributionsnet for projekter udviklet af Sangens Hus og/eller lokale sangkraftcentre.

Du kan læse mere om SangkraftDanmark og sammenhængen mellem sangkraftcentrene og Sangens Hus på https://sangenshus.dk/sangkraftdanmark/